yon

Asia » Japan » Fukuoka

Japans flagPublished: August 12th 2009Asia » Japan » Fukuoka
August 4th 2009

Vandaag de eerste echte schooldag. Dus ene waarin ik werkelijk les krijg. Ik vroeg me af of we wel met echt 2 mensen in een klas zaten. En blijkbaar, ja! Dus eigenlijk chillen priveles. Mij leraar heet Ishida Kazuko. Super aardig. Ze heeft eigenlijk vrij weinig keus om wat anders te zijn. We krijgen haar vaak aant het lachen met verhalen over hoe het in onze eigen landen is en over allerlei vreemde dingen die we vinden in Japan. En dat zijn er veel! Ik zal proberen zoveel mogelijk te schrijven in deze blog. Ik vergeet namelijk heel snel XD.

Trouwens, iedereen bedankt voor al jullie berichten! Ik vind het echt heel leuk om die allemaal te lezen. Ik moet alleen een keer tijd vinden om iedereen te antwoorden...of ik probeer gewoon zoveel mogelijk antwoorden te geven in deze blog. Mis me niet te veel he ;)
En geen zorgen, die aardbeving die gisteren was, was ver van hier!

Na schooltijd ben ik met Regin (Mijn klasgenoot) naar een cafe gegaan om onze Japans nog te oefenen. Hij heeft me daar de basis uitgelegd van hoe je kanji moet schrijven. Het toepassen is me tot nu toe nog niet gelukt. Handig om te weten, als je ijsthee besteld in Japan, krijg je echt koude thee. Niks van zoetstoffen ofzo toegevoegd. Maar om het zoeter te maken, kun je siroop erin die je erbij krijgt. Het potje is bij mij altijd leeg wanneer ik het gebruikt heb. Nyam nyam!

We hebben ook nog wat rondgehangen rond het treinstation. Ze hebben echt ongeloofelijk veel winkels hier! Heel veel grote department stores!
De mensen zijn zich ook heel bewust van de mode. Iedereen heeft wel een soort eigen creatie gemaakt. Zo leuk om ze te zien. En ja ja, ik blijf ze maar bekijken die japannertjes, ze zijn gewoon zo interessant!

Yrja VK
Ela, mensen! Eindelijk is het dan zo ver; Yrja gaat naar Japan! En dit is DE plek voor iedereen om erover te lezen!... full info
JoinedJuly 26th 2009 Trips0
Last LoginApril 14th 2010 Followers0
StatusBLOGGER Follows0
Blogs10 Guestbook54
Photos60 Forum Posts0
Blog Options
Japan
Japan mapJapan flag
In 1603, a Tokugawa shogunate (military dictatorship) ushered in a long period of isolation from foreign influence in order to secure its power. For 250 years this policy enabled Japan to enjoy stability and a flowering of its indigenous culture. Fol...more info

Blogged From
TravelBlog Awards

Comments
Date: 12th August 2009

=D
Heee yrke!! super om dit te lezen! gelukkig was die aardbeving verder van je vandaan, anders hadden we ons allemaal zorgen gemaakt! Leuk dat je al meteen contacten hebt, en dat je het zo naar je zin hebt! geniet er nog van, voor je het weet is het al voorbij!! Succes nog verder!!:D dikke kus xx Cheryl

Date: 12th August 2009

foto's
Hey Nippon-girl, waar blijven die prachtige foto's, of heb ik wat gemist??? Have fun, Charles

Hoi Yrja
Hier ben ik dan eindelijk met een berichtje. We zijn pas terug uit verlof, we vernamen van je moeder dat je reis goed was verlopen. Een hele geruststelling! Wat een uitdaging! Je hebt het daar best naar je zin hé! Geniet ervan maar wees voorzichtig ook voor de japannertjes, klein maar dappere ventjes, ha, ha, ha! Helaas gaat de tijd zo vlug en ben je alweer half weg, voor jou zal een maand wat kort zijn, zoveel te zien en te beleven je komt beslist tijd te kort. Fijn om zo een beetje nieuws van je te vernemen en genieten we met je mee. Tot een volgende keer! Knuffel van Herman en mij

datum entries
hallo Yrja, hoe komt het dat jouw mailtjes pas 8 dagen later te lezen zijn? Of klopt die datum niet die erbij staat? groetjes Nadia

Heey!
Heeey Yrja :D Wat een verhalen lees ik hier allemaal, echt super ! Ik vertelde net m'n ouders over dat in een cirkel staan om een beeld (van dat museum) we moesten er echt zo om lachen ! En wat goed dat je al in zo'n hoog level zit, terwijl dit de 1e x is dat je in Japan bent ! You rock ;) Ik hoop dat je het naar je zin hebt, maar dat zal wel ! Veel foto's maken, ik kom graag langs wanneer je weer thuis bent ! Heel veel plezier nog verder, ik blijf je blogs lezen, echt geweldig ! Hihi have fun, lieeefs XX Simone, PS; hoe smaakte het zeewier snoep ?? XD

Date: 14th August 2009

GELUKKIG BEN JE NIET DOOD OF VERDELFD ONDERS STOF!!!! Maar dat even terzijde, niet kijken foto's maken!!! En al die namen daar? Elke naam van een man vind ik een vrouwennaam en elke naam van een vrouw vind ik een mannenaam, ach ja. anywhooo have fun there :D En koop de meest erge dingen die je daar vind :O xxx

Haaaiiiii!!
Hejhej, ik was egt even bezorgd over je toen ik van die aardbeving en die tyfoon enzo hoorde (heb nog even met je moeke gebeld) gelukkig is alles goed gegaan bij jou. Ik hoorde van je moeder dat je echt lange dagen maakt, je zal wel moe zijn als je terugkomt, mja dat maakt niet uit, toch? Echt goed dat je in niveau 4 zit joh! Ja die Japannertjes zijn ook gewoon interessant:P Veel plezier in je privé klasje en veel succ6 met alles. kus Rachel

Haaaiiiii!!

From Blog: yon

Tot: 0.053s; Tpl: 0.003s; cc: 13; qc: 37; dbt: 0.0399s; 1; s:notus w:www (50.28.61.183); sld: 1; ; mem: 1.4mb