Published: August 12th 2009Asia » Japan » FukuokaAugust 4th 2009
Vandaag de eerste echte schooldag. Dus ene waarin ik werkelijk les krijg. Ik vroeg me af of we wel met echt 2 mensen in een klas zaten. En blijkbaar, ja! Dus eigenlijk chillen priveles. Mij leraar heet Ishida Kazuko. Super aardig. Ze heeft eigenlijk vrij weinig keus om wat anders te zijn. We krijgen haar vaak aant het lachen met verhalen over hoe het in onze eigen landen is en over allerlei vreemde dingen die we vinden in Japan. En dat zijn er veel! Ik zal proberen zoveel mogelijk te schrijven in deze blog. Ik vergeet namelijk heel snel XD.
Trouwens, iedereen bedankt voor al jullie berichten! Ik vind het echt heel leuk om die allemaal te lezen. Ik moet alleen een keer tijd vinden om iedereen te antwoorden...of ik probeer gewoon zoveel mogelijk antwoorden te geven in deze blog. Mis me niet te veel he ;)
En geen zorgen, die aardbeving die gisteren was, was ver van hier!
Na schooltijd ben ik met Regin (Mijn klasgenoot) naar een cafe gegaan om onze Japans nog te oefenen. Hij heeft me daar de basis uitgelegd van hoe je kanji moet schrijven. Het toepassen is me tot nu toe nog niet gelukt. Handig om te weten, als je ijsthee besteld in Japan, krijg je echt koude thee. Niks van zoetstoffen ofzo toegevoegd. Maar om het zoeter te maken, kun je siroop erin die je erbij krijgt. Het potje is bij mij altijd leeg wanneer ik het gebruikt heb. Nyam nyam!
We hebben ook nog wat rondgehangen rond het treinstation. Ze hebben echt ongeloofelijk veel winkels hier! Heel veel grote department stores!
De mensen zijn zich ook heel bewust van de mode. Iedereen heeft wel een soort eigen creatie gemaakt. Zo leuk om ze te zien. En ja ja, ik blijf ze maar bekijken die japannertjes, ze zijn gewoon zo interessant!
Cheryl
non-member comment
=D
Heee yrke!! super om dit te lezen! gelukkig was die aardbeving verder van je vandaan, anders hadden we ons allemaal zorgen gemaakt! Leuk dat je al meteen contacten hebt, en dat je het zo naar je zin hebt! geniet er nog van, voor je het weet is het al voorbij!! Succes nog verder!!:D dikke kus xx Cheryl
From Blog: yon