I dag sto vekkerklokken paa kl.05.30 og fire troette typer skulle gjoere seg klar til aa bli hentet av minibussen som skulle kjoere oss til havnen. Derfra skulle vi ta baat ut til; Herliche Gili Trawangan.
Baatturen tok 2 timer og vi brukte disse godt til aa sole oss paa dekk.
Gili Islands hoerer til Lombok en oy oest for Bali. Disse bestaar av tre oyer, Gili Air, Gili Meno og Gilli Trawangan som er den stoerste av disse oyene med ca. 800 fastboende. Det er ogsaa denne oya turistene velger aa bo paa, for saa aa ta dagsturer rundt i omraadet. Gili er kjent for hvite strender, avslappende atmosfaere, dykking, snorkling, perler og at det ikke finnes motoriserte kjoeretoyer. Gili Islands er et deilig og avslappende sted aa komme til, spesielt om en kommer fra festplassen Kuta Beach. Paa oya har innbyggerene naturlig nok monopol paa det meste som selges. De kan ta hvilke priser de vil, vi maa uansett ha kost og losji. Likevel var det bare losji som var en del dyrere enn paa Bali.
Med en gang vi fikk oye paa oyene tenkte vi PARADIS...hvite strender, krystallklart vann og palmer, kan man oenske seg mer.
Kaaken var!Det var en skikkelig deilig bungalow med hengekoye utenfor!:)
Vi fikk innlosjert oss paa koselige Uniqe Bungalows, med air condition (matte ha det etter 40 kloende myggstikk fra Bali), hengekoye utenfor og romantisk himmelseng, hehe!! Vi ble ogsaa tilbudt magic mushrooms ganske kjapt etter ankomst. Det er en sopp som inneholder psykedeliske stoffer, som man blir litt "high" av. Vi takket nei altsaa=) Det er ogsaa doedsstraff i Indonesia for aa bli tatt med narkotiske stoffer.
Vel innlosjert var det bare et skaar i gleden, vi hadde ikke kontanter, og det viste seg raskt at ingen av oyene hadde minibank. En luring kunne ta ut penger for oss, men skulle ha 10% av uttakssummen. Det var derfor ikke annet aa gjoere enn aa booke baattur til Lombok dagen etter for aa ta ut penger!(Maa bli bedre paa researchen vaar=)) Dette var ogsaa julaften til hinduene, men fattige som vi var kunne vi ikke delta paa festen!! Vi laante derfor penger av Ole, spiste middag og saa film paa det deilige avkjelende rommet!
Neste dag maatte vi staa opp kl. 07 for aa ta baaten over til Lombok. Vel over paa den andre siden ble vi svaert frustrert over organiseringen, og skjoente ikke helt hvor vi skulle. Det
Streeten!Slik ser gatene paa Gili ut. Meget stille og fredelig uten biler i gatene!
sto 20 karer som alle ville hjelpe og bringe oss hit og dit. Det endte med at vi jumpet opp i en hest og kjerre. Vi var tilsammen 5 personer bak paa kjerra som vugget faretruende fra side til side, og hesten var skral og ikke mye storre enn en ponni. Vi ropte at vi ville av, og det var synd paa hesten, men de bare avfeide det hele og ropte tilbake - it's a strong animal! De hadde ogsaa nektet aa si hvor mye de skulle ha for dette gildet paa forhaand, og det ble til slutt 60 000 rupiahs for knappe 500 meter. Hadde vi visst hvor vi skulle hadde vi bare gaatt selv!!! Vi bestemte oss der og da for ikke aa stoette disse dyreplagerne igjen! Hefra tok vi en minibuss inn til Mataram som tok ca. 1 time. Denne var uten air con med skeive seter, og Hege satt bakerst og doede nesten av heteslag!! De dumpet oss av paa et tragisk kjoepesenter og fikk beskjed om at vi ble hentet der kl. 13.00. Da hadde vi altsaa 2.5 timer til raadighet, skulle holde det;)
Vel tilbake paa bryggen satt vi oss ned for aa
Beach:)Denne oya var bare droemmeoya!!
vente paa baaten. Det kom kjapt en del innfedte bort, for aa selge oss smykker. Hege er ogsaa blitt lystloegener i loepet av turen. De innfoedte er svaert nysgjerrige og spoer om alt mulig. Vi faar stadig spoersmaal om vi er soestre, og pga. den slaaende likheten mellom oss skjoenner vi jo det! Men i stedet for aa si nei, syntes hege det var mye goyere aa jatte med;)
Blandt de som kom bort var to soete gutter som kunne en del svenske fraser. - Anna soet flicka, - Ta det lugnt, - du ar vakker osv. dette sjarmerte oss(skal ikke mer til enn litt svensk og vi er solgt=), og vi tok en naermere titt paa smykkene hans. Da han i tillegg syntes Stine lignet paa Angelina Jolie og Hege paa Madonna var det gjort og guttene kunne glade gaa videre med 7 smykker mindre:0
Da vi endelig kunne gaa ombord i baaten var den stappet av innfoedte, egg, andre matvarer og drikke som skulle over til Gili Trawangan. Vi fikk bare en liten plass paa rekkverket, men rike som vi var med 4 millioner rupiahs i lommen gjorde ikke dette noe!
Vi hadde ogsaa lagt
merke til 2 volleyballbaner paa oya, saa da vi kom tilbake ruslet vi bvort for aa finne noen innfoedte aa spille med. Det viste seg raskt aa ikke bli noe problem. Vi hadde foer paa dagen moett Robin, en svensk gutt som reiste alene. Kampen mellom Skandinavia og Trawangan var derfor i gang, noe vi tapte;) De vi spilte med var utrolig kule, og veldig kjappe med aa ta norske fraser under kampen. Stine ropte over til Hege, - F.. eg e saa jaevlig svett. Den innfoedte trodde dette var noe morsomt siden Hege lo og gjentok resten av kampen - Jaevla svett jaevla svett svett svett..hehe!! Stine nevnte ikke dette noe mer. Han gjentok ogsaa en del andre fraser vi ikke trenger nevne her=) Paa kvelden var vi ute og spiste med svensken, foer vi avsluttet med en film paa rommet. Vi var tydeligvis litt trotte, for midt i filmen etter litt snorking fra hege spurte svensken - Har ni sovnat alle i hopa?? =)
Neste dag hadde vi meldt oss paa snorkletur med glass bottom boat, saa vi kunne se fiskene i bunnen av baaten. Turen gikk fra Trawangan og rundt de to andre oyene Air og
Meno. Vi fikke 3 dykk der vi blandt annet kunne se havskilpadde, masse fine fisker og koraller. Vi stoppet saa pa Meno for aa spise lunsj, foer vi reiste hjem. Vi hadde dagen foer avtalt ny volleymatch med gjengen. Det hadde tydeligvis gaatt rykter for da vi kom va det stappa med folk paa banen, og det ble ikke like goy om dagen foer.
Dagen etter foelte vi for aa bevege oss litt, vi leide derfor sykler og syklet rundt oya. Det var mye vakkert aa se, og vi badet underveis. Vel tilbake grillet vi oss paa stranden, her ble Stine sjekket opp av en dude (innfoedt). Han la ut om seg selv, broren som var lykkelig gift med en dansk jente, og hintet frampaa at han kunne tenke seg dette selv. Han avsluttet aa spoerre om de skulle se solnedgangen. Stine tok ikke hintet og sa hun maatte snakke med de andre foerst, om de ville vaere med=)
Tilbake i Bungalowen banket det paa doren. Utenfor st den innfoedte og lurte paa om Stine ble med for aa se solnedgangen. Det foerste som slo Stine var hvordan i alle dager han visste hvor vi bodde, og hvilken
VolleyVi spilte volley med de innfoedte! Kjempemorsomt:)
bungalow. Hun svarte saa at det passet litt daarlig siden Hege sto i dusjen og ikke kunne bli med..hehe=)
Senere gikk vi for aa spise middag. Her paa oya er det frbudt med hunder, det er synd for det finnes sikkert en loeskatt pr. innbygger!!! AESJJJ!! Disse lusker undt bena naar man spiser, hopper opp i fanget og paa bordet. Vi kjeftet derfor litt paa Ole, siden vi mente at de stadige tunfiskmaaltidene hans hadde en del av skylden for dette=)
Dagen etter tk vi baaten tilbake til Bali. Her hadde vi noen timer aa slaa ihjel foer flyet til Hong Kong. Det ble derfor solbrilleshopping og et siste stopp innom boost for en etterlengtet smoothie=) Vi gikk ogsaa bort til minnesmerket for bomben paa Bali i 2002. Det var rart aa se saa mange skandinaviske navn, og at det skjedde akkurat her vi har holdt til paa Bali.
Vi tok farvel med Bjarne og Ole, som skal reise videre i Asia. Vi tok taxi til flyplassen og tok Fly tilbake til Singapore. Her maatte vi overnatte paa flyplassen, og det ble en hard natt paa gulvet i soveposene vaare! Vi sjekket inn kl. 05.30 for aa
ta flyet til Hong Kong. (bilder kommer snart)
Snorkletur!Her er Bjarne under baaten vaar!:) Det var en kjempefin snorkletur der vi saa bl.a havskilpadder:)
Lunchmange steder vi har spist paa Gili har slike bungalower hvor du omtrent ligger og spiser mat:)
Dusjen vaar!Det var slike stein i dusjen vaar paa rommet! Foerst trodde vi det var for utseende sin skyld, men fant ut at det kanskje var for aa dekke over noe under....samma det! Fint var det:)
Bading!Maatte teste undervannskameraet til Hege! Fotogene jenter....
1 Comment -
Send Private MessageKosli å følga dåke på turen, virke som dåke må fordøya masse rare intrykk på ein gång...eg hadde blitt sliten av det!!!Men men ein ting, STINE, skremmande at du blir så fort sjarmert av dessa svenskane altså=) Eg får ta deg me t slektingane mine i sverige, dei kan sikkert introdusera dg for ein del kjekke typar!Stureplan e plassen for dei, perfekt klientell for dg!Hihi...Kanskej me møte på Madde=)haha...uansett..kosa dåke masse på turen!!!Take Care!!Love ya!!!!
Add CommentAll Comments