pratele, kamaradi, znami
posledni prispevek, nase cesta je u konce.
Po krasnem tydnu v horach nas cekal narocnzy presun pres uzemí Nepalu do Darjeelingu.Listek na autobus jsme ziskali primo na nadrazi a za vybornou cenu.Mela nas cekat asi 14hod. cesta, ale nakonec jsme se trepali asi 18hod.Nejaci nespokojeni obcane nepalu nam napred prohodili prednim sklem autobusu sutr a pak traktory zahradili cestu dokud se nedohodnou s vladou.
Hotel v Katharbyte byl jako z hororu, postel pripominala prkno svou mekosti, zaludecni stavy predchozich ucastniku byli hodne citit a pod okny vecer stekali psy a rano troubily autobusy.Me se vyplatila poprve moskytyjera, kluky navic komari bavili celou noc.Jesterka na stene dokreslovala ubohost mista.V 6hod jsme byli na znackach pred hotelem a po prekroceni hranice jsme vzali jeep do Dargellingu.Po ceste jsme koupili listek na vlak a 80km taxikem stale do kopce.
Misto je to kouzelne, cajove plantaze jsou uz i ve meste a mestecko je oazou klidu a pohody.Po vydatne snidano-obedo-veceri jsme vyrazili na cajove plantaze, kde se nas ujmula energeticka pani...dobra obchodnice.Vsechno nam vysvetlila jak to chodi s tim cajem.Taky jsme od ni neco toho caje nakoupili...!!!! Vecer jsme prosli mesto a brzo rano jeepem opet smer
na cesty.
Vlak byl kouzelny, 32 hodin byt stredem pozornosti celeho oddilu vlaku kde se krcilo asi 12-15 lidi (luzka byli pouze pro 8..))))) neni zrovna nejprijemnejsi.Musim gratulovat Indickym draham ze se jim povedlo pouze 1hod zpozdeni.Pokud by se jim zadarilo jako pri presunu do Varanasi (8hod. zpozdeni), tak nestihneme letedlo a jedeme stopem do CR...:-)))))
V Dili nam predal otec Koshika nase veci a po dobrem jidle na letisti a kratkem zdarilem odpocinku (ze Aldo...))))) jsme uspeste nasedli na letadlo do Moskvy.10 hodin nudy na letisti a letadlo Ruskeho Aeroflotu nas konecne dopravilo do maticky Prahy.
Timto chci podekovat Irence za rychlou cestu domu do Brna a hlavne vyborne rizky, buchty a pivecko, co nas cekalo v aute.
INDIE A NEPAL jsou zeme nezapomenutelne..smradek, chaoz ale teplicko je asi nejvystiznejsi titulek (paravchtrazuji titulek Vaska a Lindy z jejich cestopiusu)
LOUCIM SE S CTENARI NASEHO DENIKU A SNAD NEKDY PRISTE NA CESTACH!!!!!!!
M+P+A