Hallo allemaal !!
Op dinsdag rond 11 waren we op schiphol. Daar heb ik mijn groep ontmoet waar ik de hele week mee op zal trekken. Het is een klein groepje van 6 meiden en 6 jongens.
Om 1 uur tijd om afscheid te nemen en op 14,30 stegen we op (10,5 uur vliegen).
(Lieke en zus super bedankt voor de super stoel heerlijk dat beetje extra ruimte en niemand voor en naast je)
Volgende ochtend kwamen we aan in Hong Kong. En het viel gelijk op dat je niet erg hoog kan kijken. De wolken hangen best laag, maar je kon al wel flinke torens zien staan hoor.
Eenmaal door de douane ging het even mis met 1 iemand van de groep. Hij had een beetje griep maar had dit thuis al laten testen. Dus geen mexicaanse griep. Maar hij werd er daar dus uitgepikt en moest mee.
Wij hebben dik 2,5 uur op hem gewacht. Totdat we een telefoontje kregen dat hij al zelf naar ons Guesthouse was gegaan omdat hij ons niet kon vinden.
Het was vanaf het vliegveld nog dik een uur rijden naar Hong Kong city. De afstand is niet zo ver
maar het is gewoon super druk op de weg.
Hong Kong bestaat uit gigantische flatgebouwen/kantoren. Maar daar tussen liggen ook veel gebouwen die echt uit elkaar vallen. Ook nog iets wat leuks is om te weten. Als ze aan hun huis bouwen gebruiken ze BAMBOE steigers.
Eenmaal aangekomen bij ons Guesthouse moesten we in een super kleine lift zeker de helft van een gewone zeg maar. Kamers waren erg klein maar was allemaal wel aardig netjes. Ik heb toen ff 1 uurtje geslapen. Daarna met 3 andere meiden de stad in gegaan. Beetje rondgekeken. Ook zijn we even naar de haven toegelopen. Overal hing de lucht van rauwe vis, dat werd na een tijdje ook erg smerig. Gelukkig nog een MC tegen gekomen en daar hebben we een klein patatje gegeten en wat gedronken.
Daarna nog door een park gelopen en zo weer richting ons Guesthouse want we waren allemaal toch erg moe. Na zo’n 3,5 uur slaap was het weer tijd om naar de bus te lopen. Buiten aangekomen schrokken we wel even. Het regende zo gigantisch hard. Je zag het water echt stijgen maar ja we moesten de bus redden dus allemaal een paraplu mee en lopen. Na
zo’n 600 m aangekomen bij de bus was iedereen echt als nog helemaal zeiknat. Daarna weer een uurtje rijden naar het vliegveld.
En om 23,55 vertrokken we naar Sydney (9 uur viegen)
Part of trip:
Marjon's Ozzie Adventure