Ja så fik jeg meget endelig taget sammen igen.
Er nu ankommet til Shenyang. Den sidste tid i Nanjing, skete der ikke det helt store. Vi var ude og bowle med Jerry, Helen, Emma og de andre danskere. En hyggelig aften.
Ellers blev michael og jeg syge derefter, og brugte meget tid på værelset. Det var ret træls, men i det mindste var der et ordentlig toilet (!!)
De sidste par dage i Nanjing brugte vi meget tid selv sammen, hvilket var rigtig skønt. Vi besøgte blandt andet templet i fuzimiao, men det var ikke nogen "wow" oplevelse...Og så fik vi spist en masse kage fra bageren :)
Den 4. skulle jeg sige farvel til michael for at tage til Shenyang, en meget hård oplevelse. Vi var i forvejen sent på den, og havde ikke rigtig tid til at sige ordentlig farvel, så blev nødt til at sige at han bare skulle smutte :)
Begyndte at tude i flyet, både fordi det var første gang jeg skulle flyve selv, men også fordi jeg ikke kunne overskue at skulle væk. Kineserfyren der sad ved siden af mig talte lidt engelsk og vi sludrede så lidt under hele turen. Han skaffede os en..ja
en pirattaxa, og han blev først kørt til togstationen og så derefter mig hen på universitetet..Han betalte ingenting, hvilket jeg syntes var lidt mærkeligt....
Jeg blev mødt af ham der står for de udenlandske studerende Gao Liang, og han hjalp mig med at finde et ordentlig værelse. Jeg fandt i samme omgang ud af at der kun er fællesbad og fællestoiletter, og toiletterne er kinesiske!!!...Det var dråben der fik bæret til at flyde over og jeg kunne ikke holde tårerne tilbage. Jeg var klar til at smide alt og tage hjem, hvis ikke bare tilbage til Nanjing, hvor forholdene er meget meget bedre. Ingen vestlige toiletter?!! (Har så senere fundet ud af at der er single værelser med eget toilet - vestligt toilet, men der er selvfølgelig ingen ledige)...Det bliver en udfordring at vænne sig til, men jeg har ikke rigtig andre valg...
På vej ud fra undervisningsbygningen (jeg tuder stadig) stopper en pige fra belarus mig og spørger hvad der er i vejen. Det ender med at hun følger mig hen til et stort supermarked og jeg får handlet lidt. Hun taler mere eller mindre perfekt kinesisk, så det var ret imponerende. Nika hed hun, og satte stor pris
på hendes hjælp. Om ikke andet så holdte jeg da med at tude et par timer.
Da jeg kom tilbage til kollegiet, mødte jeg mine naboer som jeg begyndte at snakke lidt med. Russeren Katya og Slovenieren Anja. De tog mig med ind til centrum om aftenen, hvor vi gik lidt rundt og fik lidt at spise.. Alt dette holdt mig optaget fra at tude, så det var rart nok. Kunne dog igen ikke holde tårerne tilbage da jeg snakkede med michael om aftenen..Men jeg havde det da bedre end da jeg lige var kommet, heldigvis.
Da jeg vågnede onsdag slog det hele mig engang til og jeg var et vrag - tudevrag. Jeg tog mig dog hurtigt sammen og kom ud og handle nogle forskellige ting til værelset. Senere mødtes jeg med Anja og vi gik lidt rundt omkring uni, fik lidt og spise osv.
Jeg fik også gjort rent på værelset, sådan lidt i hvert fald, så det hjalp også lidt på hyggen.
Jeg kunne endda lade være med at tude da jeg snakkede med michael om aftenen, selvom han forsøgte at få mig til det ;)
Igår besluttede jeg at jeg ville have printet nogle billeder ud
som jeg kunne hænge op på væggen. Tog i Tesco (det store supermarked) sammen med Anja og vi fik også købt et tørrestativ osv.
Da jeg kommer tilbage får jeg at vide at mine forældres gode veninde, Gitte, døde i fredags af en blodprop, så det tog også rimelig hårdt på mig, igen. Har været en rigtig tudeprinsesse, men blev nu også lidt flov over at jeg havde grædt over noget så åndsvagt som et toilet.(selvom de er trælse)..Jeg prøvede at tænke på noget andet, og tog med Anja og hendes to veninder (som har lejet en lejlighed - rigtig lækker) til Metro - det eneste sted i shenyang med vestlige varer - dog kan man ikke få deo'er nogle steder, heller ikke der - underligt. Bagefter fik vi os lidt at spise, og så var den dag også gået.
Idag er planen at jeg tager til Dalian og besøger de folk som bor der. Det er nu jeg har muligheden, inden skolen starter den 17. (har en entrance exam d. 13) Det glæder jeg mig til, selvom det bliver en lang togtur (4 timer), med alle mine tanker - Dem ville jeg gerne kunne undvære ligenu :)
Det har
....Ja i kan regne ud hvad jeg vil sige
været en hårdt uge. Inden jeg kom til Shenyang havde jeg et ret idyllisk billede af byen, trods alle de dårlige ting jeg havde hørt og læst. Det billeder er sådan set nogenlunde intakt, bortset fra det med toiletterne...Jeg skal bare vænne mig til alting. At jeg har internet hjælper sjovt nok utrolig meget, til at jeg ikke føler mig alt for ensom ...Michael, mine forældre og alle andre er et lille klik væk :)
Men det var vist alt for nu. Har sikkert glemt en masse, for er under et lille tidspres :)
Knus og kram fra Trine
Min side af værelsetMin side er den til højre. Der er endnu ikke flyttet nogen ind til venstre, og kryds endelig fingre, så der ikke kommer nogen :)
Billede af billederDet er så de billeder jeg har nået at få hængt op indtil videre..har mange flere, men som sagt - tidspres