Op maandag 5 mei om 9.25 uur zijn we vertrokken uit Sydney en om 18.05 uur landen we op Shanghai: Pu Dong Airport.
Hier verblijven we 2 nachten in het Pujiang hotel in het centrum: http://www.pujianghotel.com/e-cn-2.htm
Leuk historisch hotel uit 1846, slapen en een uitgebreid ontbijtbuffet en op naar het oude gedeelte van Shanghai. Erg leuk, het oude theehuis en de zigzag brug (is om de kwade geesten te verdrijven) en honderden winkeltjes en kraampjes. We hebben daar verse bloemthee gedronken, er wordt een bol in een glazen pot gedaan, heet water erover en de bol ontluikt tot een bloem, bv jasmijn: erg lekker. Aan de hapje er omheen moesten we even wennen: kliene bruine eitjes die stonken en een soort jelly snoepjes (slappe variant van wine gums) en verder een soort tofu koekje. Affijn alles geprobeerd, het smaakt prima maar even je smaakpapillen laten wennen.
De Mandarijn tuinen zijn prachtig om te zien, vooral een leuke sfeer en een mooi rustpunt in de hektiek van Shanghai.
Natuurlijk mogen we de Dumplings (soort dimsum) niet missen, we kiezen voor DE specialist en bemachtigen een plekje in het restaurantje (rijen voor de deur). Heerlijk de meat/crab combinatie met soja/ azijn
DE theewe wisten niet precies wat we besteld hadden.
en verse gember. De dumplings worden geheel met de hand gemaakt, dit kan je zien in de keuken: soort van lopende band werk (leuk om te zien)
Daarna laat Sophie haar haren invlechten op straat mbv een ingenieus apparaatje en handige kapper.
Snel nog even langs de Bund voor uitzicht op Pudong (nieuwe business gedeelte van Shanghai) om vervolgens naar ons internetcafe in het hotel te gaan.
Vanavond worden we opgehaald voor een chinese acrobatenshow, we zijn benieuwd!
Woensdag 7 mei vetrekken we naar Suzhou in het Garden View Hotel (uurtje vanaf Shanghai), we verblijven 2 nachten:
2 Comments -
Send Private MessageJeetje, down under alweer verlaten voor Shanghai, dat gaat écht snel! Ondertussen alweer het e.e.a. meegemaakt in Shanghai. Wat zijn dimsums nou eigenlijk?
Hier alles ok. Koninginnedag, Hemelvaart en 5 mei overleefd. Volgend weekend het laatste lange weekend, Pinksteren, dan hebben we alle vrije dagen weer gehad! Op dit moment is het ontzettend lekker weer in Nederland, zonnig en ca. 22C, perfect weer.
Verder geen sappige details hier te melden, dus ik vermoei jullie er ook niet mee! Geniet weer van de volgende mooie bestemmingen!
Groeten Loreen
Het is inderdaad om gevlogen, voor ik het in de gaten heb ben ik weer aan het werk.
Maar ook dat is dan weer leuk. Ik vind China tot nu toe geweldig, lekker eten en erg hectisch. Ligt mij persoonlijk wel. We hebben tot nu toe natuurlijk nog niets van het platteland gezien daar zal het wel iets rustiger zijn. Het is wel vermoeiender omdat we hier later naar bed gaan maar we zijn gewoon tussen 6.00 uur en 7.00 uur op.
Groet Patries
Add CommentAll Comments