Hejsa folkens,
nu fik jeg endelig taget mig sammen til at skrive blog, men så har jeg til gengæld også en del at skrive om tror jeg nok. For der er jo sket en del siden jeg sidst skrev. Som sædvanligt vil det være lidt rodet...
Jordskælv:
Nå men først så vil jeg lige forsikre om at Trine, Jacob, undertegnede og alle jeg kender er OK efter jordskælvet.
Her i Nanjing mærkede jeg ikke noget til det, men efter sigende skullede kunne have mærket det i de høje bygninger inde i byen.
Faktisk er det ikke så meget jeg har set omkring det, men det lyder da forfærdeligt!
Snottere:
Kinesere harker og snotter, det er helt vildt! Jeg har længe troet at jeg ville vænne mig til det, for det sker konstant lige ved siden af en, det er uundgåeligt! Men NEJ! Man vænner sig aldrig til det, og uanset hvor højlydt man laver en tilsvarende lige efter kinamanden, ja så er han fuldstændigt ligeglad. Han fatter end ikke at jeg gør alt hvad jeg kan for at provokere ham... hvad skidt... Jeg kan stadigvæk blive stødt over det. Et klogt menneske sagde forleden, at
"når man ikke længere lægger mærke til at de snotter, så er det på tide at tage
hjem!" ENIG!
Kinahostet:
Endnu en vildt irriterende dårlig vane som mange kinesere har er "kinahostet!". Dette højst besynderlige fænomen opstår typisk hvis man står i kø i supermarkedet eller andre steder. Dette specielle kinahost er kendetegnet ved at der at der tilsyneladende ikke er noget formål med det! Når jeg selv hoster, så er det fordi der er noget der irriterer mig og skal op eller løsnes. Kinesernes formål er tilsyneladende at sende en lille hostelyd afsted, akkompagneret af en let brise af kinaånden. FOR HELVEDE HOLD DIG DA FOR MUNDEN! - Kinaånden vil jeg ikke komme ind på mere end at Jacob og jeg forleden sad med hver vores hoved ud af hvert vores bagsædevindue i taxaen fordi mandens ånde var så fæl. Føj og æv!
Cykler og andet:
For søren der er mange "havelåger"(smadrede beskidte cykler) i Nanjing. Jeg skrev tidligere at hvis kineserne passer på deres cykler, ja så bliver de stjålet. Så ikke alene skal jeg se på at de kører rundt på rustent skrammel, men derudover skal jeg også lytte til deres
rustne bremser! Hvis jeg havde 1 milliard kr, så ville jeg utvivlsomt bruge størstedelen på at donere olie til kinesernes cykler! Den hvinen og hylen man ikke må lægge øre til hver andet sekund i byen... pyh! Hvis jeg har mere end 50% af min hørelse med hjem til Århus så bliver jeg sq jævnt overrasket! Nå ja og så skulle man afskaffe alt hvad der hedder horn, dyt og båt!
Alt i Kina er vejledende, især trafikken! Så pas på hvis i kommer herover, for grønt lys betyder ikke nødvendigvis at der ikke kommer biler i fuld fart.
Køleskab:
Her i Nanjing er der efterhånden ved at være temmeligt varmt, og til sommer kommer vi formentlig op på 40 grader, så jeg bed i den sure abe og anskaffede mig et minikøleskab så der altid er koldt vand, sodavand og øl. SKØNT! Derudover kan jeg jo ligepludseligt også opbevare mælk, yoghurt, ost osv. det er super lækkert ikke at behøve at gå ud til alle måltid.
BOK:
Eh... "BOK"...
Når vi spiller fodbold nede på banen er der altid en fandens masse unge mænd i militærfarvet der løber rundt om banen, og nogle
gange ind over banen. Og det gør man ikke ustraffet der hvor jeg spiller! Det resulterede i at jeg ramte en eller anden militærbølle lige i smasken med min læderbold forleden, "BOK" sagde det, alletiders! SKRID UD AF BANEN PAPNÆSE, ÆV! Altså det var ikke bevidst...
Når de løber rundt og laver deres synkronslagserier ser de sq rimeligt farlige ud, så jeg var ikke helt tryg ved situationen, men det skulle vise sig at fyren slet ikke reagerede og bare gik videre som intet var hændt!
Jacobs og minsesesses fodbold-buddy, Lee, sagde efterfølgende at man kan gøre lige hvad man vil ved militær-drengene, for vi er folket, ikke fjenden! De vil aldrig gøre os fortræd. Hvad de ville have gjort ved fjenden ved jeg ikke...
Kinesisk:
Det kinesiske går det udemærket med, der er ikke så meget nyt at fortælle på den front, det går stille og roligt fremad så det er fint. Den virkelige test kommer jo nok når jeg skal agere tourguide for mine forældre i juli måned! det bliver feeee!
T-Shirts:
Forleden gik jeg forbi en stand med to forskellige slags t-shirts, og jeg er sikker på at jeg køber en
en dag. På den ene stod der "I Love China"... ganske uskyldigt. På den anden synes jeg dog var en snært af et skjult politisk budskab, på den stod der "Tibet will always be a part of China"... er jeg helt forkert på den eller...? døm selv! Sikken souvenir!
Kryb:
Man kan godt mærke at det efterhånden er ved at være sommer agtigt, for mængden af kryb og kravl er steget kraftigt! Primært manifesterer det sig ved betydeligt flere myg, og en på værelset er nok til at ødelægge det meste af ens nattesøvn. Så hver aften inden jeg lægger mig til at sove går jeg på jagt! Flagermus og firben har vi også masser af, dog ikke på værelset!
Det værste er dog at kakkerlakkerne (staves det sådan?) er begyndt at kome frem fra deres vinterhi eller hvor de nu har været. Således har jeg haft et par stykker på værelset, æv! Men det er ikke noget i forhold til min nye nabo som havde et råddent sengebord hvorunder de havde startet et helt lille bysamfund, føj og æv! Han kan dog klare det da han er fra australien. Forresten flinker fyr som nyder at fortælle
Jacob på Burger KingVi har fundet en Burger King! Den eneste jeg har set i Kina, så når vi er i Fuzimiao området får den bestemt et besøg!
haj/krokodille/slange/edderkoppe-historier. Forleden gik strømmen mens han sad og fortalte historier, så frem med lommelygten... spooky! (Lige en kommentar til Josh, han har boet i sverige i en periode og har fået mig til at genopdage Snook og Dissociatives for vildt!!! Skønt!)
Trinebesøg/25-års fødselsdag:
Fra fredag d. 25 april til søndag d. 4 maj var Trine i Nanjing i forbindelse med at vi havde et par fridage. 9 dejlige dage!
De betød at vi denne gang havde tid til at komme ud og få set lidt. Vi var ude og se en park og sejle på en sø, to gange faktisk, var ude og shoppe et par gange og ellers hyggede vi os super godt med hinanden og de andre danskere her i byen. Nå ja og så fik jeg overtalt Trine til at tage med mig på bar klokken 3 om morgenen for at se Champions league semifinale, sikken trooper! Resten af ugen bliver nok nemmeste at beskrive med billeder :-) Faktum er ihvertfald at vi havde en smadder hyggelig god uges tid hernede!
Min tættere på 100 end -50 fødselsdags foregik helt uden kanel, men var ellers en super hyggelig dag. Trine og jeg stod
Glad bap... abeiii!Det er nogle lærere fra Nanshida som Jacob kender idet han hjælper lidt til der en gang imellem...
forholdsvis tidligt op og tog til vores gamle hostel i Fuzimiao for at spise english breakfast med bacon, hurra! Derefter tog vi ud til parken/søen for at sejle lidt rundt. Vi havde været der tidligere på ugen,og der troede vi nemlig at alle deres både var cykelbåde. Så vi "cyklede" 100 meter ud i søen og slappede ellers bare af på vandet. Men denne dag fik vi en anden båd med en lille motor så vi rigtig kunne komme omkring, rigtig hyggeligt, men det blev dog en anelse kedeligt at sejle efter et stykke tid. Så det passede fint at vi havde båden i en time. Det var desværre lidt overskyet, men ellers en lækker temperatur.
Da vi var færdige derude tog vi tilbage til kollegiet for at slappe lidt af, derefter tog vi ned på Nanshida (Sara og Yens universitet) med et tæppe, kold hvidvin og dejlig frugt. Dernede blev der også lidt tid til drageflyvning(fik en af Trine ved søen), der var dog ingen vind, så da jeg stoppede med at løbe faldt den til jorden... begrænset hvor længe det er sjovt...
Mens vi sad der fik jeg også en kage med danske flag i! Jeg fik også
nogle dejlige gaver. Et liverpool spillesæt af Jacob. Trine gav mig nogle flotte billeder fra vores tur i Kina som nu hænger på værelset og derudover en personlig kalender, super sødt og godt tænkt! På tæppet var vi Jacob, Sara, Trine og undertegnede. Efter et stykke tid var vi dog tvunget til at søge ly for regnen, æv! Patric kom også forbi vores tæppe, som godt nok på daværende tidspunkt var placeret i et cykelskur. Han kom med noget så originalt som øl og tequila, god dreng! Senere på aftenen tog vi på Swede & Kraut og fik en god gang aftensmad og et glas vin, derefter på Behind The Wall til en sangria og til slut på Sky Bar efter en drink. Alt i alten hyggelig aften som sluttede ved 1 tiden så der var god tid til at hygge lidt om søndagen inden Trine atter skulle hjem til Shenyang, ÆV!
Bryllup:
Fredag d. 9 maj var Jacob, Sara og jeg til kinesisk bryllup. Jacob og jeg hele dagen, og Sara kom om aftenen.
Jacob og jeg rendte for et par måneder siden ind i en irsk gut der hedder Patric mens vi så en liverpool
kamp på Sky Bar, og siden har vi så set ham jævnligt til fodboldkampe og andre begivenheder. Lidt uventet blev vi så inviteret med til hans bryllup, og Jacob blev sågar bedt om at være "best man" Så afsted til skrædderen og få syet jakkesæt, super dyrt! ca. 250 for et skræddersyet jakkesæt! Eller... ja ok billigt nok. Så Jacob og jeg havde god grund til at købe lidt skjorter og sko og sådan. Vi lignede sq sådan et par tøser da vi kom hjem med alle vores shoppingposer, men tilsammen havde vi ikke kunnet få et enkelt par sko derhjemme!
Jeg laver lige en kort gennemgang af dagens forløb og så skriver jeg nogle kommentarer til de billeder jeg lægger ind.
På selve dagen mødtes Jacob og jeg på mit værelse til morgenmad klokken 7, Jacob i jakkesæt. Heldigvis var det ikke for varmt den dag.
Derefter tog vi til maidaochao som stedet hedder hvor Patric og Roro bor. Der mødte vi hans familie, fik en kop the og tog så hen til Roros families hjem hvor hun var gemt inde bag en dør med tremmer, og for at Patric kunne få lov til at hente hende skulle
Fødselsdagsdrage!Det er godt nok en anelse svært at flyve med drage uden vind... man skal jo løbe hele tiden. ÆV!
han danse/synge/give penge og alt muligt andet gøgl. Det lykkedes dog til sidst, derefter foregik der en ceremoni hvor de skulle give noget the til hendes forældre og bedsteforældre - pyh det her er den korte version. Indskudt sætning: Hele dagen (tror jeg) at hvis der er nogen der spørger gommen eller "best man" om cigaretter, så skal de give dem to samlet, og det er så "lykkecigaretter"... stenet. Men de der var godt nok mange der var helt vilde efter dem, på et tidspunkt var der en der havde lidt for godt fat i Jacobs jakke, det var han sq ikke helt tilfreds med! Hvis folk spørger om penge skulle de give dem en konvolut med 10 kuai i. Der var også masser af krudt hele dagen igennem. De havde hyret en videokameramand og en med still kamera til at følge dem fra morgen til aften, og ham ed videokameraet var nærmest instruktør for hele dagen... mystisk! Derudover havde Roro en personlig stylist til at følge hende hele dagen, alt i alt fik jeg lidt et indtryk af at det var 90% hendes bryllup.
Nå videre på restaurent og få frokost, ud og få taget brudebilleder, hjem til Patric
Fø'da!Fødselsdag og fanget lidt uheldigt måske?
og få et glas vin og slappe lidt af, derefter udføre the ceremoni for Patrics mor. Senere på 5 stjernet hotel hvor feste skulle holdes. Fint sted.
Selve festen var sygt mærkelig, den bestod mest af en eller anden konferencier der stod og råbte på scenen på kinesisk og fortalte alt hvad der skulle ske. der kom noget mad og vin som jeg vist var den eneste der gad drikke...
Nå ja, min date, Sara, ankom til hotellet efter jeg havde skiftet til mit jakkesæt, grunden til at jeg havde hende med var at Patric havde forstået at Trine var i Nanjing og kom med, men hun var jo i Shenyang. Så jeg måtte "støve" en date op, men det var nu rigtig hyggeligt alligevel.
Klokken 22 blev lyset tændt i salen, og i løbet af 5 minutter var alle gæsterne gået deres vej. Godt nok lidt anderledes end derhjemme! Tilbage var så Patrics familie, Roro og de danske venner. Vi blev der til ca. 1 og tog derefter hjemad.
Jeg har helt sikkert glemt en masse, og jeg beklager rodet, men det er bare utroligt rodet inde i mit hoved. Men det var rigtig fedt at være en del
Trine på vandetDet er fra min fødselsdag hvor Trine og jeg er ude og sejle.
af og en spændende dag. Jacob fik ihvertfald sin sag for med alle de ritualer han skulle være en del af!
PS: jeg kommenterer på billederne jeg lægger ud, måske nogle af tingene er lettere at forstå på den måde.
Den kommende tid:
På lørdag skal jeg måske ud og spille fodbold med en masse af vores afrikanske venner fra kollegiet. Næste uge er der champions league finale som skal ses, og jeg overvejer kraftigt at tage til Shenyang i næste weekend.
Det var alt herfra for denne gang, hav det godt derude.
Fortsættelse følger Michael / Han Kai
Fø'daJacobs gave, et dejligt Liverpool FC spillersæt! og en kurv med gøgl :-D
KiksetTrine får lige dukket sig på det falske tidspunkt og så dukker der en fræk fyr op i baggrunden!
Nyt hårNyt hår og på sejltur på Fuzimiao