Hei igjen!
Naa har vi vaert en 6 dager i Chengdu. Riktig bra by, mye faerre utlendiger og mye god kinesisk mat. Vi var saa utrolig lei bylivet i Beijig saa det forste vi gjorde var aa dra ut til Mt. Emei (3099 m.o.h), det hoyeste av kinas hellige buddistiske fjell. Vi planla og gaa i mange dager, men det ble tyngre en vi forst hadde planlagt. Vi overnattet i et tempel i kvelden forste natt ved 1040 m.o.h. Halvparten dro ned. Jeg, lund og to av danskene provde aa naa toppen neste dag. Vi naadde aldri toppen, men kom til 2540 m.o.h hvor vi tok siste buss ned fra fjellet (ja, det var turistbuss opp nesten til toppen av fjellet). Vi orket ikke overnatte enda en natt paa fjellet. Var skikkelig deilig uansett, god opplevelse. Ved 1400 m.o.h var det skikkelig mye sno og vi maatte kjope pigger til aa sette paa skoa, var skikkelig tungt aa gaa, fikk dotter i ora. Var nok bra for oss aa svette litt, faa litt dritt ut av systemet.
Ellers har jeg sett pandaene og verdens hoyste buddastatue (71m hoy!). Uansett er Chengdu i norsk standard enda veldig stor. Bor 4 millioner i byen, saa vi har faatt med oss byliv her ogsaa. Alle er enige i at bylivet faktisk er bedre her. Er saa faa utlendinger saa vi er skikkelige sjeldenheter. Vi blir behandlet som konger, og klubbene er skikkelig pimpa. Paa de super pimpa stedene koster det ca 30 kroner for en ol, men begge gangene jeg har vaert paa byen, brukte jeg 70 kr den ene gangen og bare 30 kr andre gangen. De rike kinserne spandrer alt paa oss. Drakk 15 aar gammel whiskey i gaar.
Vil tippe at det er rundt 15 grader her i Chengdu paa dagtid. Mye varmere enn Beijing (ca 5). Vi har fatt smaken paa varme saa dropper nok tibet for denne gang, sparer det til en annen gang. Naa drar videre sorover mot Kunming.
Alle untatt meg er skikkelig bakfulle i dag, saa de henger paa hostellet. Derfor var det flott at jeg stotte inn paa en brite i dag. Saa feirer vel bursdagen min paa den irske pubben Shamrock med Liverpool - Bolton. En ting jeg har savnet skikkelig er fotball. Gleder meg.
Han snakket ogsaa om at det er endel kinesisk fotball som spilles. Kanskje jeg faar sjekket ut en kamp i Kunming. Han informerte meg forresten ogsaa om Fa cup seier til Tottenham. Gratulerer Lars og Martin!
Jeg og Lund har det flott. Store Hilsner!
PS! Quote for ya'll: Ikke alle digger kinesisk mat like godt, spesielt ikke skandinaviene vi reiser med. Lund omtaler Mac Donalds: "Yeah, I'm really up for a real meal". Ser ut som det er sant at mye er opp ned i Kina :)