Travel Blog del 2
Lørdag ankom vi så til Kina. Flyveturen gik smertefrit trods det, at jeg ligesom med Lin tilbage i 2006 fik lov til at få pladserne lige op og ned af toiletterne. Denne gang slap vi dog for den sure kælling (undskyld sproget), som sad foran os. I stedet fik vi en baby på vores venstre side, men han var kun irriterende den første halve time :-)
Vi blev hentet i lufthavnen af en eller anden mand, som så kørte os til vores hotel, ret luksus, men vi havde selvfølgelig også betalt for det! Ved en 2 tiden var vi på vores hotel, og tror det første jeg gjorde var at smide mig på sengen. Det er jo hårdt sådan at komme til et fremmed sted !
Inden vi nåede at komme fra værelset, bankede det på døren. Service-guide Dan fra Jysk kom lige og smed nogle ting af, fordi han ville smutte fra kontoret. Han inviterede os med i byen om aftenen sammen med nogle andre danskere som også rejste gennem jysk.
Efter en lille gåtur rundt i kvarteret, og et halv dårligt forsøg på at spise kinesiske mad (man skal vist også vænne sig til
noget af maden) gik vi tilbage for at få en lur på hotellet inden vi skulle mødes med Dan kl. 18:30.
Han tog os med på en restaurant og bestilte bare for os alle sammen. Et væld af retter kom på bordet, plus en øl til hver af os 5, total ca. 140 Yuan for 5 mennesker. Og dette smagte en del bedre end det vi havde fået tidligere på dagen.
Resten af aftenen blev brugt på druk og øl-lege, og Michael fik i fælleskab med Dan spillet sit første spil bordfodbold i Kina! :-D En af de ting jeg kommer til at kunne grine over længe var skiltet, som hang ude på toilettet (muligvis uploades et billede) som sagde:
”Please don’t poop or you have to pay 200 yuan!”
En rigtig hyggelig aften, og en måde at få udnyttet vores Jetlag på. I går brugte vi nærmest hele dagen på at få sovet den ud. Jeg var vågen on and off siden kl. 8 om morgenen, og hver gang sov Michael tungt. Kl. 15.30 fik jeg dog liv i ham og vi kom ud af fjerene. En ”lille” gåtur rundt i byen på en 5 timers tid før vi
fandt tilbage til hotellet (Og længere tid end nødvendigt fordi vi ikke havde kort med). Derefter tog vi tilbage til den restaurant vi var på om lørdagen og fik dagens første måltid omkring kl. 21
Nu (mens jeg skriver dette) er kl. ved at være 9.30 mandag, og vi skal ned og have morgenmad og have en snak med Dan om forskellige muligheder for at udforske Beijing.