Työtehtävät alkavat selkiintymään. Työskentelen nuorisopuolella ja tehtäväni on kiertää Helenan kanssa kouluissa ja kertoa heille naisten ja nuorten oikeuksista, osittain musiikin avulla. Pääsen siis yllättäen yhdistämään opiskelut ja harrastuksen eli sosiaalityön ja kitaransoiton. Lueskelin tänään Kivulinin materiaalia, joka on tarkoitettu avuksi muille järjestöille, jotka haluavat työskennellä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustaen. Materiaali oli hyvin vaikuttavaa, opin jo tänään paljon uutta, vaikka en koko materiaalia lukenutkaan vielä. Väkivallan vastaisessa työssä on sovellettu muutoksen vaihemallia, joka on aikaisemmin tuttu minulle lähinnä päihdetyöstä. Ajatuksena on se, että myös työssä, jossa pyritään ehkäisemään ja poistamaan naisiin kohdistuva väkivalta on viisi vaihetta eli pre-contemplation, contemplation, desicion to act, action ja maintenance. (Tuota keskimmäistä en muista.) Oli hyvin mielenkiintoista luettavaa, koska olen kuitenkin tehnyt järjestötyötä ja pyrkinyt tekemään muutostyötä ympäristöasioissa. Monia asioita oppaasta voi soveltaa, mihin tahansa yhteiskunnalliseen muutostyöhön. Olen aika innoissani, koska Kivulini vaikuttaa hyvin lupaavalta harjoittelupaikalta.
Sitten tietysti minun tuurilla, Kivulissakin tapahtuu iso muutos lähiaikoina eli järjestön tilat siirtyvät muualle. Viittaan lähinnä siihen, että kaikissa harjoittelupaikoissani on ollut organisaatiomuutos harjoitteluni aikana.
Huomenna on iso paraati kaupungissa, johon osallistuu tuhansia ihmisiä. Paraati kiertää ympäri Tansaniaa ja tänä vuonna teemana on naisiin ja albinoihin kohdistuvan väkivallan vastustaminen. Pitää herätä todella aikaisin. Olen kävellyt Kivuliniin parina päivänä,
matka kestää 45 minuuttia kävellen. Aika hikistä on kyllä, varsinkin kun paluumatka on ylämäkeen. Tällä hetkellä yksin liikkuminen kadulla tuntuu vielä erikoiselta. On mielenkiintoista seurata daladaloja, ihmisiä kantamassa kuormilla tavaroita, tekemässä töitä ja henggailemassa kauppojensa edessä.
Kivulinissa on kaksi kanadalaista ja yksi norjalainen nainen. Ingredin kanssa ollaan puhuttu ruotsia-norjaa toisillemme. Ingred tekee antropologian opintoihin kuuluvaa kenttätyötä. Kanadalaiset taas tavallaan vapaaehtoistyötä.
Part of trip:
Tansanian harjoittelu
1 Comment -
Send Private Message
Hienoa Petra!!! Tuo mahdollisuutesi hyödyntää musiikkitaitojasi harjoittelussa on tosi hyvä juttu. Samalla pääset kokemaan sikäläistä toimintatapaa, jolloin valistustyössä teatteri ja musiikki ovat vaikuttavana välineenä. Muutenkin olen kovin iloinen uutisistasi. Näyttää siltä, että monet osaamisen ja oppimisen asiat integroituvat harjoittelussasi hyvällä tavalla. Varmasti vastoinkäymisiäkin voi tulla, kuten malaria, mutta uskoisin että olette varustautuneet siihen Jennan kanssa ja nopea hoitoonmeno auttaa. Jatka vaan täysillä, oikein iloista kesää ja kiitos blogistasi!
Add Comment
All Comments