He lieve mensen!
Precies vandaag zit ik hier alweer een maand! Wow wat gaat de tijd snel!! Het is hier nog steeds helemaal leuk en ik verveel me geen moment..! Misschien af en toe op mn stage want daar heb ik het nog steeds niet onwijs druk..maar t wordt al wel beter! Ik hou hoop!! ;)
Inmiddels hebben we dus ook al weer een tijdje de auto, en jaja ik heb er ook al in gereden! Eerst wel ff een paar keer moeten oefenen, maar nu gaat t helemaal top! Wel heel fijn dat ik niet elke dag weer op die taxis moet wachten enzo, maar lekker zelf kan rijden. Tis wel een behoorlijk gare auto met de nodige gebruiksaanwijzingen..maar als je t eenmaal door hebt rijdt ie prima! Vooral de weekenden is t super relaxed dat je gewoon lekker de omgeving kan gaan bekijken en gaan waar en wanneer je wilt! :D
Vorig weekend gingen we zaterdag zwemmen met zeehonden. Sowieso de weg er naartoe was al heel mooi, door de bergen en langs de kust..en walvissen gezien!! Die zitten nu heel dicht langs de kust dus die zie je heel veel nu, super leuk!! Echt gigantische beesten!
Maar goed, wij ons in een 3-delig wetsuit gehesen (de zee is hier namelijk ijskoud!!), speedboot in en op naar de zeehonden!
We zouden tijdens het snorkelen zeehonden moeten zien die daar rondzwemmen en allemaal andere vissen, die zeehonden zijn dan heel nieuwsgierig en komen naar je toe enzo..naja leek allemaal heel leuk. Maar eenmaal in t water bleek voor t eerst sinds maanden de wind verkeerd te staan waardoor alle zeehonden heerlijk op de kant bleven en er helemaal niets te zien was in het water..jaja we hebben welgeteld 1 visje gezien..woehoe!!
Maar goed dikke pech dus..toen zijn we nog wel ff een stukje gaan varen (scheurden met die speedboot keihard die zee over..nice!!) en kwamen we allemaal walvissen tegen! Echt van heel dichtbij gezien..super leuk! Dus dat maakte het uiteindelijk toch nog wel een geslaagde tour! Daarna zijn we terug gereden naar Kaapstad en daar op Camps Bay nog lekker aan t strand gelegen, want jaja t weekend was weer mooi weer! En savonds uiteraard weer goed gaan stappen!
Zondag zijn Eva en ik met zn 2en gaan touren naar Cape Point. Langs de oostkust zijn we via Muizenberg en Simons Town naar Kaap de Goede Hoop gegaan.
De hele dag onderweg geweest, was super leuk en lekker veel rijervaring op gedaan ;)
In Simons Town heb je Boulders Beach waar heel veel pinguins zijn. Wat een schattige beestjes zijn t toch als ze zo over t strand waggelen! Daar hebben we een tijdje rondgelopen en in de zee gezwommen…erg koud!!! Wel leuk :)
Daarna zijn we verder gereden naar Cape Point..een super mooi National Park helemaal in het puntje onder kaapstad. Toen we daar waren kwamen we erachter dat t heel groot was en dat je heel veel routes kan rijden en veel wandelingen kan maken..daar waren we helaas te laat voor, dus moet er zeker nog een keer terug! Ook daar weer mooie avonturen beleeft…
We hadden namelijk een lunch gekocht om daar op te eten, maar dat ging helaas niet door omdat we overal werden gewaarschuwd voor gevaarlijke bavianen..er was niets te zien..maar goed dan maar niet…Toen we terug kwamen hadden we toch wel erg honger dus we dachten we eten wel ff in de auto..met de deuren open omdat t anders te warm was..en er was toch geen beest te zien..waar zouden ze zo snel vandaan moeten komen dan?? Naja wij lekker eten..begint Eva
ineens keihard te gillen! Staat er een gigantische baviaan naast der die de auto in probeert te komen! Dus van angst gooit ze der eten naar t beest en doen we de auto dicht, op slot. Vervolgens komt ie terug en probeert de deur open te maken..jaja ze weten heel goed hoe dat moet..we wisten niet hoe snel we daar weg moesten komen ;) Echt nare agressieve beesten ;)
Daarna reden we t park uit en kwamen we weer op een weg vol met die beesten en ook deze probeerden de auto in te komen...ja heel leuk apen! ;)
Maar goed, wel weer een super leuk weekend gehad!
Verder hebben wij thuis de afgelopen week ook een aantal keer last gehad van ongewenst gasten. Renate en ik zijn inmiddels 2 keer wakker geworden van een man die onder onze ramen zat te hoesten. Hij lag lekker droog en uit de wind te pitten daar. T huis is best goed beveiligd dus binnen komen kan die niet echt, maar toch niet echt een prettig idee. Alleen zelf durfden we niet naar buiten om hem weg te sturen, weet jij veel wat voor man t is en hoeveel messen die bij
zich draagt ;) Dus hadden we de politie uiteindelijk de 2e keer maar gebeld. Die is gekomen en heeft de man weggestuurd. Het was een hele oude man en t regende keihard dus eigenlijk ook wel een beetje zielig… De politie snapte alleen niet zo goed waarom wij zelf ff niet naar buiten waren gelopen om water over hem heen te gooien zodat ie weg zou gaan…tja…:s Uiteindelijk werd ik snachts nog een keer wakker en hoorde ik ons hek opengaan..dus volgens mij blijft onze patio zijn favoriete slaapplek..heel fijn..
Verder heb ik vorige week ook lekker een dagje vrij gehad: Nationale braai dag! Oftewel dinsdag en woensdag feesten en bbqen, erg geslaagd!
Dit weekend hebben we een beetje rustig aangedaan. Natuurlijk weer een aantal keer uitgeweest, was dit keer echt één van de leukste keren! Zijn naar Mercury Lounge geweest, echt leuke mensen, goeie sfeer en muziek!
Zaterdag ben ik met Eva, Loes, Luuk en Bakari (een nieuwe jongen hier, die t weekend ff in de kamer van Renate heeft geslapen) sochtens naar Old Biscuit Mill geweest. Een overdekt marktje waar je van alles kan eten en drinken en kan uitproberen. Echt heel gezellig sfeertje en heel lekker
eten! Daarna zijn we naar t strand gegaan, Clifton Beach, heel relaxed. Weer vanaf t strand heel dichtbij walvissen gezien..jaja t blijft leuk!
Zondag wilde Eva, Loes en ik naar Stellenbosch. T was weer heerlijk weer dus we dachten: zonnetje, wijntje, kaasje erbij..prima! Alleen waren we iets te laat daar heen gegaan, waardoor na de eerste keer wijnproeven alle boerderijen dicht gingen. Heel jammer..maar toen hebben we ons alsnog de hele dag prima vermaakt op een terrasje! Alsnog met een wijntje in de zon dus geen probleem!
Naja een heel verhaal maar waar het op neer komt: ik heb een geweldige 1e maand gehad…nog vier te gaan! Yeah ;)
Liefs!
4 Comments -
Send Private Message
Juice! Klinkt nog steeds geweldig allemaal! En je hebt Shenkies gezien, wow! Echt leuk dat je die walvissen hebt gezien! Verhaal over die bavianen klinkt ook erg spanned haha...En natuurlijk genoeg blijven feesten, ben trots op je! We mailen snel! Dikke kus!
Nou, Joos, klinkt als één grote vakantie! Wij maar werken in het steeds herfstiger wordende Nederland :P. Maar nog anderhalve week en dan gaan we ook de Griekse zon opzoeken!!!!! Dus, geen medelijden hoor! Geniet lekker verder en hopelijk krijg je op je stage ok wat meer uitdaging. Dikke kus van je mammie.
Leuk ,meid, al die verhalen, heerlijk om te lezen en het lijkt dat je het echt naar je zin hebt. Wie had dat ooit gedacht: bang wegvluchten voor bavianen!
En nu nog wat meer stagewerk?
Woensdag ga ik Kirsten wegbrengen (snik), 'k zal ze missen, maar veel tijd al jullie verhalen te lezen.
groetjes van Peter en Corry.
Hoi joosje,
Geweldig om te lezen en te zien hoe het daar is; lekker dat je zo geniet van alles. Inderdaad een grote vakantie! En nu nog die stage werkzaamheden! Ik had al zin, en dat wordt alleen maar meer. Dat nationale park,is dat nu wel of niet de moeite waard en hoe lang is dat rijden van Kaapstad? Prima al die namen en adresjes van jou, vooral ook voor Joep en Daan. Kunnen zij ook leuk uitgaan straks.
Veel plezier verder!! groetjes Yvonne
Add Comment