De eerste week zit er bijna op!
Stand van zaken: een nieuw gsm-nummer: 00221777244138 (voor noodgevallen), een nieuwe kamer in de wijk Yoff vlak buiten Dakar (iets rustiger als Dakar zelf en vlak bij het strand: zie kaart) en enkele nieuwe vriendjes (zowel blank als zwart)!
Het leven valt hier goed mee omdat ik het mezelf niet te moeilijk maak: Yoff is een leefbare buurt, ik heb een kamer die me zowel privacy als de nabijheid van de Afrikaanse familie die in hetzelfde huis woont, mijn nieuwe kamer is vlak bij de ViaVia hostel en een project voor straatkinderen waar vaak Vlamingen passeren en ik ga ook toegang krijgen tot internet (wat wel handig gaat zijn om afspraken te maken voor het onderzoek)...
Wat betreft het onderzoek ben ik vooral aan het netwerken: met organisaties afspreken die kennis hebben van het onderwerp, mensen beginnen aanspreken op het straat over het onderwerp, enzovoort... Ik heb er nog niet echt goed zicht op hoe het onderzoek verder zal verlopen, maar dat komt wel!
Verder is het hier wel vaak vermoeiend. Het weer is drukkend warm. Constant dat Afrikaans Frans en Wolof (taal die ze hier praten en waar ik
tot nu toe de kloten van versta) moeten horen en zelf gebrekkig Frans spreken, het constant worden aangesproken door mensen, de mensen die overvriendelijk zijn maar vaak gewoon achter uw geld zitten, het constant moeten onderhandelen over prijzen... Maar zolang ik af en toe rust aan mijn hoofd heb valt dat allemaal goed mee! Je leert daar ook mee om gaan!
Voila, dat is alles voorlopig!
Ps: Sven en Jakob: ik heb al veel negerhandjes verzameld!
Ruben!
2 Comments -
Send Private Message
Hoi Ruben!
Je hebt het zonet geschopt tot mijn lijstje van favoriete websites :) Ik ben best benieuwd om te lezen wat je daar allemaal ziet en meemaakt! Mocht je je vriendenkring nog willen uitbreiden: +221775381022. Da's het nummer van Bouba (achternaam onbekend vrees ik). Hij woont in Dakar, maar heeft een tijdje met ons rondgetrokken in het westen. Zo nam hij ons bijvoorbeeld mee naar zijn geboortedorp waar ze nog nooit een blanke hadden gezien, geweldig!
In Dakar werkt hij voor verschillende organisaties. Daarbij hoort onder meer een project voor prostituees en aidspatiënten, compleet gemarginaliseerde groepen in het land. Hij is ook betrokken bij het Talibéproject dat je vermeldde in je blog (in de Via Via kennen ze hem vast en zeker). Een heel intelligente kerel, vond ik alleszins. Op dit moment is hij trouwens bezig met alternatieve arbeidsmogelijkheden voor Senegalezen op het platteland die naar de steden of het buitenland trekken op zoek naar werk. Misschien heb je wel iets aan hem?
Soit, je ziet maar wat je er mee doet. Enkel als toogmakker deugt hij niet, want hij drinkt geen druppel :)
Veel succes nog!
Tinne
mooizo!
* "mensen beginnen aanspreken op het straat over het onderwerp"
DE straat ruben, DE straat!
L.
Add Comment